Idag är jag hemma och är sjuk. Eftersom jag ”alltid” är sjuk är det extra viktigt att faktist lyssna på kroppen nu när den mår dåligt.

Så har det inte varit tidigare, jag var aldrig hemma om jag var sjuk. Nä hostande, snörvlande och smittande hasade man sig iväg av plikt och lojalitet.

Våren 2013 åkte jag på ett virus med feber och blev liggande i några dagar. Självklart gick jag och jobbade så fort jag blev feberfri. Blev liggande igen en vecka senare. Gick åter och jobbade efter ett par dagar.

Plötsligt en dag kunde jag inte andas ordentligt, trött i hela kroppen och matt i benen. Åkte in till Hälsocentralen för att kolla om jag behövde järn eller liknande och fick åka ambulanshelikopter till Östersund. Hade drabbats av hjärtmuskelinflammation och vätska i hjärtsäcken. Blev sjukskriven i 8 veckor.

Här kommer en hjärt och blod -stimulerande smoothie med rödbeta.

Recept:

1 förkokt rödbeta ( koka och skala och förvara i glasburk)
1 skalat ekologiskt äpple
En bit ingefära,
2 dl vatten, kallt grönt te eller Kombucha
En skvätt pressad citron

Kör i blender

2015/01/img_6922.jpg

2015/01/img_6923.jpg

Här kommer en artikel om rödbetans fördelar.

http://tidningenland.se/unik-studie-med-rodbetsjuice-testas-pa-hjartsviktspatienter-pa-svenskt-sjukhus/