Idag är skolbussarna inställda i Åre. Det har inte hänt sedan jag började jobba på skolan 2004. Det stormar och regnar i byn, vi får hoppas det snöar metervis på toppen av Åreskutan.

Under tiden jag har varit sjuk har jag läst mycket om fastans betydelse för immunförsvaret och att det finns en möjlighet att påverka immunförsvaret.

Enligt det jag har läst säger Forskning att 4-5 dagars fasta kan regenerera vårt immunsystem.

Detta har funnits i bakhuvudet under en lång tid, men eftersom jag äter mycket med medicin och inte varit helt pigg alla gånger så har jag lagt tanken på is.

Det finns ju alltid en oro när det gäller autoimmuna-sjukdomar, eftersom vi som har dessa redan har ett överaktivt immunförsvar som angriper våra kroppar, så vill vi inte trigga det ytterligare.

Här kommer två länkar för er som vill läsa om detta:

http://antropocene.se/2014/june/fasta-starker-immunforsvaret.html

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/10878625/Fasting-for-three-days-can-regenerate-entire-immune-system-study-finds.html?utm_content=buffercafaa&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Så idag blev det te och Kombucha till frukost. Förberedde en ”Pinacolada-smoothie” till lunch. Kommer fasta hela veckan, så kan jag berätta sedan om det blev någon skillnad med mitt immunförsvar.

Recept:

4 cm ananasbit
1burk kokosmjölk
1/2 pressad citron
1/2 tsk vaniljpulver
2 cm gurkmeja

2015/02/img_7449.jpgg

2015/02/img_7450.jpg