Dagen igår startade med en äggröra med avocado, har det så lyxigt att min moster väcker mig varje morgon med frukosten klar. Tror att hon tycker synd om mig med gips.Sen blev det en promenad i solen. Så härligt väder, solen värmde och det var nästan vindstilla.Sedan gick jag ner och la mig på en solsäng ( jag var helt ensam) i några timmar. Lyssnande på den senaste Elisabeth George i hörlurarna.På kvällen gick vi på en fiskrestaurang i närheten och åt en jättegod middag.

Vi åt en skaldjurssallad till förrätt och jag åt fiskspett på marulk med aioli till varmrätt.

Måste säga att medelhavsmaten är fantastisk, om det inte är friterat så behöver man nästan aldrig vara orolig att det ska vara gluten eller mjölkprodukter i maten. 

Moster och morbror åt svärdfisk och sjötunga.

Idag har vi varit på marknaden och köpt presenter. Moster har fotat alla kläder för att ge barnbarnen ett val på fina kläder, skulle vilja vara med när de  väl har valt och hon ska hitta igen kläderna på bilden. Marknaden är jättestor.

På marknaden finns en grönsaksväg med lokala handlare som säljer otroliga råvaror.

Vi köpte Pimentos och kryddor.

I kväll blev det egengjorda ”Pimentos de Padron” med langostinis och aioli.

Recept på Pimentos de Padron :

Kör dina småpaprikor i olja i en kastrull under ca 10- 15minuter. De ska få färg och bli mjuka. Lägg upp dem på hushållspapper för att rinna av. Lägg på ett fat och smula flingsalt över.Till varmrätt blev det Citronlax och vitlöksfräst spenat.

Min nya leksak, citronrör för saft utan kärnor, världens bästa uppfinning.

Nu ska jag packa och i morgon går flyget hem till Åre igen, eller till Trondheim om man ska vara noga.

Vilka härligt varma dagar jag har fått, så skönt att slippa fotbojan( kylan och SSc ) och kunna promenera som en vanlig människa.